Frumoasa școală din deal | ISTORIC | GALERIE FOTO


  După popularea satului Umbrărești-Deal, în anul 1910 de către locuitorii satelor Umbrărești-Vale și Torcești, era necesară și construcția unui școli, unde copiii satului să învețe.  Așa se face ca la 15 septembrie 1935 s-a înființat școala, ca instituție de învățământ, într-o casă țărănească ca sală de clasă, suficientă la acea vreme.  Deschiderea primului an de învățământ în acest sat a fost făcută de primul director și învățător Alexandru Ciucă, în prezența preotului Mihail  Chircu, a primarului T. Sobieschi și a prefectului de Tecuci, domnul Teodorescu. După doi ani este numit director Octavian Motas, iar în următorii doi ani este conducător de școală  învățătorul Gheorghe Munteanu.  Între anii 1941 și 1951 este director învățătorul  Dumitru Taraluga, cel care a adus o contribuție mare la zidirea primului local de școală, cu două săli de clasă, hol și cancelarie, spațiu utilizat pentru clasele I-IV, dat în folosință în anul 1945. Elevii claselor V-VIII învățau la Umbrărești-Vale.

A  urmat la conducerea școlii  Ion Dămăceanu între anii  1951-1962, perioadă în care construiește  cu ajutorul părinților a construit un alt corp de școală din paiantă, cu trei săli de clasă. 

În anul școlar 1962-1963 este director învățătorul Petru Gheorghiu, urmează apoi învățătorul Dumitru Mihalache până în 1970, când este înlocuit de profesorul de matematică, Roșu Nicolae, în timpul căruia este construit un alt corp de școală-anexă, din cărămidă și beton, cu trei săli de clasă.

În anul 1971, s-au mai construit trei săli de clasă, iar în anul școlar 1972-1973 inspectoratul școlar o numește directoare pe profesoara de lb. română Turcu Maria, urmează apoi profesorul de istorie-geografie Pislaru Marin.

Între anii 1979-1984 ocupă funcția  de director profesorul de educație fizică Trifan Vasile , urmat de profesoara Pislaru Maria și de profesoara Trifan Finita,

Din ianuarie 1990 până în anul 2016  a îndeplinit funcția de director profesorul de matematică Vasile  Turcu. 

În anul 2000 școala a fost încredințată Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. 

La controlul ARCIP la care am avut ocazia să iau parte în calitate de elev, în luna martie 2015, fosta mea școală primește calificativul FOARTE BINE. 

În prezent funcția de director a unității de învățământ este ocupată de profesoara de limba română Babeș Monica. 

 

Galerie foto


 











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biserica din Torcești

BARAJUL DE LA MOVILENI

Podul din Pădurea Torcești