Paza din comuna Umbrărești - planul de pază în 2021

 

   În ședința de consiliu de local din data de 22.01.2021 s-a aprobat planul de organizare și taxa speciala pentru anul 2021.

S-a hotărât ca paza comunală să se efectueze prin mijloace proprii cu paznici angajați. Taxa pentru paza va fi de 50/lei de locuință în cursul acestui an.


Care este planul de pază pentru anul 2021? 

Paza se va efectua cu personal propriu, angajat și atestat de către Primăria Umbrărești. Poliția locală va monitoriza și supraveghea personalul de pază.

Ce vor face paznicii?

Paznicii vor asigura paza obiectivelor și bunurilor din comună, dar vor avea misiunea de a menține liniștea și ordinea publică pe raza comunei.

  Pe raza comunei vor fi 2 posturi de pază și 2 patrule.
  • Un post fix pe un singur schimb (schimb de noapte) la sediul Primăriei. având în consemn și asigurarea pazei dispensarului uman și a căminului cultural, ș.a.
  • Un post fix pe timp de zi la sediul Primăriei.
  • O patrulă formată din două persoane pe un singur schimb de noapte, pe raza satelor Umbrărești, Torcești și Umbrărești-Deal, având în vedere instituțiile publice și locuințele cetățenilor.
  • O patrulă formată din două persoane pe un singur schimb de noapte, pe raza satelor Condrea, Salcia și Siliștea. 
Postul nr1- Paznicul se va prezenta la serviciul de pază, la orele 21;00. Paznicul va patrula în împrejurimile sediului primăriei,  având în consemn și asigurarea pazei dispensarului uman și a căminului cultural, ș.a. 

Postul nr2.-Paznicul care este de serviciu in barieră pe timp de zi. După terminarea programului primăriei,  va avea în atenție  sediului Primăriei cu toate anexele. 
Totodată va mai nota toate persoanele suspecte aflate în zonă, ora, direcția de deplasare, locul și orice semnalmente sau date de interes. Dacă intervin probleme deosebite va anunța de îndată primarul comunei sau organele de poliție, după caz.

Postul nr3.-Paznicii vor patrula pe raza satelor Umbrărești, Torcești și Umbrărești-Deal. Cu ocazia executării serviciului de patrulare, vor verifica gratiile și ușile de la societățile comerciale, școlile, grădinițele, bisericile aflate în sectorul de patrulare.
Pe timpul patrulării, paznicii vor opri și legitima, după caz orice persoană întâlnită pe traseu, va nota ora, locul și direcția de deplasare.

Postul nr4- Paznicii vor patrula pe raza satelor Condrea, Salcia și Siliștea. Vor avea în vedere societățile comerciale, școlile, grădinițele,  bisericile, cabinetul medical aflate în sectorul de patrulare. Vor  nota toate persoanele suspecte aflate în zonă, ora, direcția de deplasare, locul și orice semnalmente sau date de interes.

Controlul de pază se va efectua de agenții de poliție, primar, viceprimar și alte persoane desemnate de primar.








Click pentru a citi hotărârea de consiliu local, alături de planul de pază



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biserica din Torcești

BARAJUL DE LA MOVILENI

Podul din Pădurea Torcești